Geld besparen met energie aanbiedingen

Leveranciers van energie proberen op allerlei manieren klanten aan zich te binden, of het nu gaat om het lokken van nieuwe klanten of het behouden van huidige klanten. En dat is mooi, want dit stelt jou in staat om geld te besparen aan de hand van energie aanbiedingen. Gas en stroom maken een belangrijk deel uit van de vaste lasten van een huishouden. Door jouw energiecontracten tegen het licht te houden kun je al snel tientallen euro’s per jaar besparen.

Energieliefhebbers proberen op diverse manieren nieuwe klanten te werven. Grofweg doen ze dit op een viertal manieren:

Welkomstcadeau

Nieuwe klanten worden graag verwelkomt met een leuk welkomstcadeau. Dit kan van alles zijn: van een tablet tot een barbecue. Het zijn veelal leuke en dure cadeaus en voor ieder wat wils.

Cashback

Met cashback krijg je (vaak aan het einde van het eerste jaar) een geldbedrag op je rekening gestort of het wordt verrekend met de jaarafrekening. De hoogte van de cashback loopt al gauw op tot €200,- per jaar. Een interessante optie, zeker als je ieder jaar van energieleverancier wisselt!

Cadeaubon

Een andere optie is de cadeaubon van een populaire winkelketen. Veelal gaat het om bonnen van Bol.com of MediaMarkt. De waarde is altijd minimaal zo’n €100,-. Leuk en handig als je van plan bent een grote (huishoudelijke) uitgave te doen!

De laagste prijs

Geen behoefte aan de bovenstaande opties? Dan kun je ook kiezen voor de allerlaagste prijs. Geen welkomstcadeau betekent het laagste tarief.

Is overstappen van energieleverancier moeilijk?

Nee, zeker niet. Alle leveranciers bieden een gratis overstapservice aan. Stap je over naar een andere aanbieder, dan zorgen zij ervoor dat de overstap vlekkeloos verloopt. Het oude contract wordt opgezegd en je komt uiteraard geen dag zonder gas of stroom te zitten.

De vergelijkers bieden alle gangbare energieleveranciers van Nederland aan. Zo kun je onafhankelijk vergelijken en weet je zeker dat je de beste energie aanbieding voor jouw situatie kunt vinden.

Door op gas en stroom deze vaste lasten te besparen kun je een hoop geld besparen, het is dus absoluut de moeite waard om dit eens nader te bekijken.

Hoe werkt het?

  • Gebruik een vergelijkingssites om diverse energieaanbieders te vergelijken.
  • Maak gebruik van de vele kortingen waarmee gestrooid wordt tijdens het einde van het jaar.
  • Geef je eigen situatie aan, zodat je de aanbieding vindt die bij je past.
  • Let goed op de voorwaarden, hoe mooi een welkomstcadeau ook is.

Door deze stappen te hanteren zul je veel geld kunnen besparen aan de hand van diverse mooie energie aanbiedingen.

Hoe kan ik mooie energie aanbiedingen vinden?

Zoals het wel vaker gaat om mooie besparingen, is het internet je beste vriend. Aan de hand van Google vind je al snel vele sites die je een hoop dingen beloven. Maar hoe vind je nu de beste energie aanbiedingen die ook daadwerkelijk bij jouw huishouden passen?

Er zijn vele vergelijkingssites waar de tarieven van alle energieaanbieders op een rijtje worden gezet. Zo zie je snel welke aanbieder het goedkoopst is, welke aanbieder het mooiste welkomstcadeau aan zijn klanten geeft en welke aanbieder het meeste cashback geeft.

Let goed op de voorwaarden van de respectievelijke aanbieders. Laat je daarnaast ook niet te snel verleiden door een mooi welkomstcadeau, want veelal leiden deze af van duurdere tarieven of minder aantrekkelijke voorwaarden. Check tevens de duur en hoe gemakkelijk het is om van een contract af te komen dan wel over te stappen naar een andere aanbieder.

Wil je door het gehele jaar mooi aanbiedingen krijgen? Het is bij diverse vergelijkingssites mogelijk om mails te krijgen die up to date houden over de aanbiedingen van verschillende leveranciers.

Wanneer je deze zaken goed in de gaten houdt, zul je flink geld kunnen besparen aan de hand van energie aanbiedingen.

Frequent gestelde vragen

Hieronder een aantal van de meest gestelde vragen:

Hoe vind ik de beste aanbiedingen?

Google is je beste vriend. Daarnaast zijn er vele vergelijkingssites.

Waar moet ik goed op letten?

Lees goed de voorwaarden, laat je niet louter verleiden door lage kosten of mooie welkomstgeschenken.

Hoe kan ik besparen zonder over te stappen?

Let op je eigen energieverbruik, er zijn online veel te tips te vinden over hoe je kunt besparen.